Щитовидна жлеза и лечението й с Импулсната терапия

 

Често задавани въпроси

Натисни за увеличение

Лечението с тази терапия не е свързано с еднократно посещение. Ендокринната система работи на принципа на обратната отрицателна връзка. Всеки цикъл през този механизъм има за цел все по-точна регулация на хормоналния баланс. Един такъв цикъл продължава няколко дни. За да се постигне нормализиране на този баланс са необходими от 3 до 6 седмици и то ако механизмът за отрицателна обратна връзка работи нормално. Затова стимулациите на яйчниците при инвитро процедурите не могат да се прилагат по-често от 3 месеца, за да има време да се нормализира съотношението между хормоните според деня от цикъла. Ако дисбалансът продължава по-дълго време механизмът за обратната връзка спира да работи или работи грешно. Когато този механизъм е увреден, какъвто е случая с вече нарушена функция на щитовидната жлеза, то тогава времето за регулация нараства многократно. Причината е, че сигналите, които се подават на хипоталамуса, където всъщност се извършва тази хормонална итерация(приближение) между 4 и 5 месец започват да се връщат към грешните си праметри. Затова е необходимо в този период да се направи нова процедура, за да може мозъкът трайно да запомни верните параметри на подаваните сигнали. Въпреки че тази информация се поднася на пациента още при първото му посещение, има пациенти който бързо я забравят и след като не са се излекували с първото идване започват да пишат глупости по форумите вбесени от бавния развой на лечението им. Не може всички с тези заболявания да се поставят под общ знаменател, защото увреждането при всеки е различно, различно е и количеството на ензими и ферменти, които участват в синтеза на тиреоидни хормони. Дефицитът на микроелементи и аминокиселини също има значение. Това е и целта на хранителните добавки, които е добре да се пият, за да се попълни по-бързо този дефицит.
Въпрос:
Има ли някакви странични ефекти и възможни ли са усложнения с прилагането на Импулсната терапия?
Отговор: Това лечение е абсолютно безвредно и може да се прилага на всеки независимо от възрастта. Методът може да се прилага и с профилактична цел преди да са настъпили сериозни патологични промени и преди да има изявени симптоми на болестта.

Въпрос: Какви са предимствата и недостатъците на оперативния метод на лечение, който се практикува традиционно.
Отговор: За предимства изобщо не може да се говори. Статистиката достатъчно ясно говори за това. Досега няма излекуван с операция. Операцията трайно уврежда щитовидната жлеза. В повечето случаи се изрязват и паращитовидните жлези, от които зависи калциевата обмяна. Без тях човек става инвалид. Остеопорозата се дължи именно на тях. Негативните страни никога не се казват на пациентите. Гаранции също не се дават, защото резултатът е ясен. Рецидивите са въпрос на време. Синтетичните хормони, които се дават още повече влошават състоянието, защото не се приемат добре от организма. Това което е останало от жлезата не работи добре, защото мозъкът е заблуден от внасяните синтетични хормони, че в организма има нужното количество и чрез отрицателна обратна връзка не стимулира щитовидната жлеза посредством хипофизата. Това води до постепенна атрофия, дори да възстанови размера си.
Въпрос: Каква е връзката между хипертонията и функцията на щитовидната жлеза?
Отговор: Механизмът е много сложен. Връзката е косвена. Хормоните на щитовидната жлеза имат отношение към метаболизма, а той от своя страна подобрява еластичността на съдовете. Луменът на кръвоносните съдове се поддържа от отделни биосигнали от център в продълговатия мозък. Тук участва и системата ренин-ангиотензин-алдостерон. Тъй като този център също се активира с Импулсната терапия, затова и хипертонията се повлиява благоприятно. Спират се и лекарствата.
Въпрос: Означава ли, че след прилагането на Импулсната терапия се спира приемането на медикаментите?
Отговор: Спирането на лекарствата не става веднага. Изключение правят синтетичните хормони и то ако дозата им не е по- голяма от 75мг. За различните заболявания е различно. Има известна индивидуаност при отделните пациенти, което се преценява от лекуващите.
Въпрос: Вредни ли са микровълновите печки и защо?
Отговор: Според възприетите стандарти за производство на тези домакински уреди изискванията са вече доста строги и може да се каже, че те почти не излъчват микровълни извън защитния си кожух. Вредата от тях става посредством поляризация на загряваната храна. Особенно опасни са различните видове меса тъй като са много близки по структура до човешката тъкан. Поглъщайки тази поляризирана храна по индуктивен път тази поляризация се предава на силно електролитните течности в човешкото тяло. Резултатът е създаване на биостатично електрическо поле в близост до мозъчната кора. Интензитетът на това поле е наистина много малък, но като се има предвид колко уязвим е мозъкът на електромагнитни въздействия може да се каже, че тези домакински уреди са много вредни. Те подсилват ефекта на други вредни фактори като стреса, замърсена химически околна или работна среда или доказано струмигенни храни. За вредата от микровълновите печки може да намерите повече информация и тук или в книгата на д-р Робърт Бекър - "Електрическото тяло".
Въпрос:
Вредно ли е зелето?
Отговор: Зелето е с доказан струмогенен ефект, независимо под каква форма се консумира. Всички видове от сорта зелеви трябва да се избягват особенно когато вече има симптоми за нарушена функция на щитовидната жлеза. Поради същата причина трябва да се избягват или ограничат карфиола, соята, ряпата (не повече от 2 пъти месечно).
Въпрос: Възможно ли е проблемите с щитовидната жлеза да имат връзка със спонтаннни аборти или трудно забременяване?
Отговор: Ако се изключи бактериалната инфекция и са налице някои типични симптоми, може да се предполага с голяма вероятност, че става въпрос за нарушена функция на хипофизата контролирана от хипоталамуса. Причината за нарушения менструален цикъл е нарушен баланс на половите хормони. Хормоните на хипофизата - LH и FSH, стимулират яйчниците, което влияе на овулацията. Когато тези хормони не са достатъчни, дейността на яйчниците намалява. Това е и причината, поради която фуликулите не успяват да се разпукат и се превръщат в кисти, което от своя страна е причина за кистозните яйчници. Причината за миомните възли също се дължи на нарушената функция както на щитовидната жлеза така и на хипофизата. Несъответствието между необходимото количество естрогени и реално синтезираните води до образуване на миомни възли. Причината е в контролния орган - хипоталамуса, който по отрицателна обратна връзка получава грешна информация. Операциите, които се правят за миомни възли и хистеректомии са толкова оправдани колкото и за възлите на щитовидната жлеза. Причината си остава и тя е в хипоталамуса. Хипофизата е част от веригата, която се задейства с Импулсната терапия. Лютеинизиращият хормон (LH )и Фоликулостимулиращият хормон(FSH) се контролират от област в мозъка - хипоталамуса. Той играе ролята на регулатор при овулацията. Хипоталамусът също е част от тази верига.
Въпрос: Каква е разликата между Импулсната терапия и други неинвазивни, като Хелаторната например?
Отговор: Импулсната терапия с корекция на биологични сигнали възстановява хормоналния баланс и започва верижна реакция на свързаните с този процес органични изменения. Премахва се основната причина за атеросклерозата и започва обратен процес. На подобрения метаболизъм се дължи и подобряването еластичността на кръвоносните съдове, а от хормоните на щитовидната жлеза зависи нормалата скорост на кръвотока. Това е предпоставка за изчезването на заболявания като хипертонията. Хелаторната терапия има временен ефект и трябва да се прилага периодично защото причината остава. Тя е вид изчистване на кръвоносните съдове с химически агенти.
Въпрос: Защо тази терапия не може да е със 100%-ва успеваемост.
Отговор: С Импулсната терапия се активират доста мозъчни центрове, но най-вече се коригират обратните връзки към хипоталамуса. Той от своя страна активира жлезите с вътрешна секреция. Дори тези жлези да започнат да работят перфектно и секрецията на хормони да съответства на нуждите на организма, ако прицелните клетки за тези хормони са увредени или доста намалели по брой, ефектът е същият, както при дисфункция на съответната жлеза. Това са белтъчни рецептори, които са уязвими на химични, токсични, високочестотни електроманитни вълни и др. видове вредни въздействия. Затова в райони със замърсен въздух, вода или почва пациентите от тези райони трудно се повлияват от лечението. Има и разлика в количеството синтезирани ензими и ферменти, които играят важна роля в обменните процеси. Те също са предпоставка за нееднаквото повлияване от лечението. Не без значение е и здравословния начин на живот - консумацията на вредни храни, каквито са повечето консервирани и дълготрайни продукти, задръстват вътреклетъчно организма с химикали, каквито са Е-тата - консерванти, оцветители, подсладители, набухватели. Това забавя обмяната на веществата, а в по-тежки случаи се стига и до интоксикация на организма. Нищо, което ни заобикаля в околната среда вече не е безвредно - вода, въздух, почва, храна. Като се добави и замърсяването на ефира с всевъзможни лъчения - микровълнови печки, радиовълни и високочестотни вълни, каквито излъчват клетъчните антени на мобилните оператори, в по-слаба степен и самите мобилни телефони, може да се каже, че нещата излизат извън контрол. Въпреки тези агресивни негативни въздействия, Импулсната терапия е с висока успеваемост на фона на всякакви други успешни лечения за други заболявания. В медицината няма 100% успеваемост дори за най-рутинните лечения. Това което има значение е дали има рискове и странични ефекти. По статистическа извадка от 5000 пациенти подложили се на лечение с Импулсната терапия, това са не повече от 10%. Пациентите, които не са се повлияли в пълна степен от лечението, в никакъв случай не може да се влошат или да се предизвика усложняване на състоянието им.

Copyright © 2001-2023 thyroid-bg.net®
All Rights Reserved.