Относно терапията и примери на няколко характерни медицински случая

Лечението предвижда извършването на 4-5 процедури през 5 месеца. При провеждане на процедурите има малка болка, но е търпима и е за кратко. Спазват се някои указания за предпазване от вредни влияния на различни уреди и храни. Не се използват лекарства при това лечение. Досега на тази терапия са се подложили над 5000 пациента. Статистиката показва изключително висок процент на излекуване - над 90%. От медицинска гледна точка 100% никога не може да се постигне. Целта на метода е индиректно активиране на мозъка, който от своя страна да премахне натрупаната патология. Причините за заболяванията на щитовидната жлеза са нарушени обратни връзки и неадекватното активиране на щитовидната жлеза от страна на хипоталамуса. За това активиране се използват рецептори в определена зона. Точно тук е причината за различното повлияване на пациентите. При един тези рецептори могат да бъдат 200 000, а при друг 2 000 000. Естествено по-големият брой рецептори активира мозъка по-добре и се задействат повече мозъчни центрове, които отговарят за различни функции в организма и са свързани със определени симптоми при дисфункция. Поради подобна причина започва и развитието на диабета. Намаляването на броя и чувствителността на инсулиновите рецепторите в телесните клетки пречи на навлизането на инсулина в тях за неутрализиране на глюкозата. Ролята на тези рецептори е от изключително значение, защото именно те са тези, които генерират сигнала с точните параметри - честота, амплитуда и фаза. Има случай, когато такива пациенти, които дори не са завършили лечението си разгневени че не са се излекували в рамките на 1 година започват да пишат във форуми и да плюят този метод, въпреки че заболяването им датира от 10 години. Не трябва да се забравя, че мозъкът е този който премахва патологията и който оздравява организма, а за това е необходимо време. От статистиката, която водим се оказва, че има и регионални причини. Най-вероятно става въпрос за замърсен въздух, почва или вода. Такива райони са свързани с добив на някавни суровини или замърсяващи производства. В последните години поради изисквания от Европейския съюз има значително подобряване на екологичната среда, най-вече по отношение на емисии, отделяни във въздуха. Разбира се, за да се установи на какво точно се дължи едно замърсяване, се искат доста по-подробни проучвания в самия регион. Добрата страна на Импулсната терапия е, че с един вид лечение се действа на над 20 вида сериозни заболявания. Дори профилактиката е ценна, защото е трайна. Не трябва обаче да се бърка профилактиката с имунизация. Ако причините, които пораждат тези заболявания останат да действат, симптомите и патологията отново се връщат. Затова пациентите получават пълна информация за опасните източници, които увреждат тяхното здраве. Ето няколко примера за излекувани пациенти:
Ж.Ж. - 44г. с диагноза - нодозна струма на десен лоб. На ехографските снимки преди лечението и след 12м. ясно се вижда, че структурата на десния лоб напъно се е изчистила от нодозните образувания и хипоехогенни зони.

преди лечението след 3-та процедура
Пациентка на 52г. със солиден възел в десния лоб с типичните за хипофункция на щитовидната жлеза симптоми започнала лечение с Импулсната терапия през 2013г. В началото възелът е с размер 30мм. От снимките се вижда постепенното намаление до окончателното резорбиране. Този възел изчезна за около 3 год., а съпътстващите симптоми много по-рано - още през първата година.
възел с големина 30мм напълно резорбиран
Д.К. - 27г. от София с диагноза - Базедова болест, 3г на пропицил, със симптоми - екзофталм, лесна уморяемост, болки в гръдния кош, ускоряване на пулса до 100, отслабена памет, болки по стави и мускули, увеличени размери на щитовидната жлеза. След проведеното лечение всички тези симптоми са изчезнали, а размерите на щитовидната жлеза са в границите на нормата. Медикаментите са спрени.
Л.С. - 64г. от Шумен с диагноза – исхемична болест на сърцето и високо кръвно. Преди лечението със симптоми – лесна уморяемост, световъртежи, загуба на равновесие, стягане и болки зад гръдната кост, със задушаване, схващане в краката, ускоряване на пулса над 100, отслабена памет, наддаване на тегло, с кръвно стигащо до 230/120 датиращо от 30 години. Приемаща 4 медикамента. След лечението симптомите, които е имала са изчезнали, а кръвното е спаднало в граници близки до нормалните без лекарства .
Л.Б. – 50г. от Италия с диагноза – Хашимото и възел в десния лоб на щитовидната жлеза – 12мм с повишени антитела на щитовидната жлеза. С оплаквания – лесна уморяемост, подпухналост на лицето, задушаване, сърцебиене, наддаване на килограми, на хормонално-заместителна терапия. След лечението посочените оплаквания са изчезнали, възелът се е резорбирал напълно. Спрени са хормоналните медикаменти. Антителата са влезли в нормални граници.
М.Т. - 32г. от Пловдив с диагноза - тиреоидит на Хашимото. Увеличени размери на жлезата и типичните симптоми за хипофункция на щитовидната жлеза. На снимките (вижте стойностите тук) , нивото на антителата преди лечението и 6 месеца след това, когато още не е завършeн пълният курс на лечение. Разбира се, не при всички пациенти антителата започват да влизат в норма с такива темпове. Важното е да се знае, че няма друго лечение, с което веднъж увеличени тези атнитела да започнат да се понижават, затова този вид заболяване се води за нелечимо.
Полезна информация може да намерите и в тази публикация - Щитовидната жлеза е ахилесовата ни пета ! в сайта http://zdrave.to/zdrave, както и тук. Авторите на тези сайтове са били наши пациенти и не биха публикували подобни материали, ако не са доволни от резултата на лечението.

Copyright © 2001-2022 thyroid-bg.net®
All Rights Reserved.