Примери на няколко медицински случая излекувани с Импулсната терапия

Тиреоидитът на Хашимото заема по-специално място поради широкото му вече разпространение. Заболяването засяга вече всяка 4-та жена. Тенденцията е този процес да се засилва. При мъжете хашимото се разпространява със ускорени темпове.
Историята на Корнелия Д. от София на 48 год. е типичен случай. Когато посети кабинета, вече беше установена диагнозата- автоимунен тиреоидит на хашимото и от 2 год. вземаше 75мгр. Л-тироксин. Въпречи, че ТСХ и ФТ4 бяха влезли в норма след взимането на тироксина, тя се чувстваше така зле, както и преди да го приема. Оплакваше се от лесна умора, световъртеж, затруднено преглъщане, наддаване на тегло с 8 кг. за 1.5год., сърцебиене и обилни изпотявания. При направения преглед се установи, че щитовидната жлеза е по-плътна от нормалната, неболезнена. Лицето й имаше оточност, по-изразена около очите. Оточни бяха и глезените. Ехографското изследване показваше, че двата лоба на щитовидната жлеза са умерено увеличени, а структурата на жлезата е засегната около 50%. Тоест унищожена беше половината жлеза. На пациентката беше направена програма за начина на хранене и прием на билкови концентрати, които съпътстват процедурите на Импулсната терапия. След 6-та процедура Корнелия напълно спря тироксина, като нямаше никакви оплаквания и беше изпълнена с енергия. Ехографското изследване показа значителна промяна в регенерацията на жлезата. И това в рамките на 2 год. Хормоните ТСХ, ФТ4 бяха в норма, без да взима външен хормон. Антителата и ТАТ и МАТ се понижиха значително.
Какво се случи: с възстановяване на нормалните биосигнали от мозъка към щитовидната жлеза спря нейното унищожение и започна обратен процес на регенерация при което на мястото на унищожените клетки (фоликули) се появиха нови, които възстановиха необходимото количество собствен тироксин за организма.
Друг случай, при който жлезата е изпаднала в другата крайност- хиперфункция и най-тежката й форма базедова болест - (болест на Грейвс). Желязко К. на 45 год. живее в Сан Франциско. Открива кабинета по информация в интернет. Заболяването му - базедова болест е открито 10 год. преди да посети кабинета. Въпреки 10-годишната терапия с тиреостатици (метизол) и лечение с радиоактивен йод нямаше подобрение. Тогава колегите от САЩ са му предложили да отстранят оперативно голяма част от жлезата. Пациентът е отказал и пропътувал огромното разстояние, за да се лекува по алтернативен начин. При прегледа се установи настъпила хронична умора, чести изпотявания, ситен тремор на горните крайници, отслабване на тегло повече от 6 кг. Екзофталм(изпъкнаве на очните ябълки), умерено изразен. Имаше и сърцебиене, мускулни крампи и повишена нервност, както и светлобоязън. От ехографското изследване се установи увеличени размери на лобовете и силно увреждане на структурата. Хормоналният тест показа понижение на ТСХ, значително под нормата и увеличени ФТ4. Антителата ТРАК увеличени (има ги само при Базедова болест). Съставена му беше програма за ограничение на някои храни богати на йод и прием на определени билкови концентрати. Още след първата процедура пациентът се почувства по-добре, а след втората намали метизола от 3 на 1 таблетка. Състоянието значително се подобри, а структурата на жлезата вървеше към възстановяване. След 3-тата процедура метизола беше спрян напълно(след 10 годишен прием). След 5-тата процедура структурата на жлезата напълно се възтанови, а собствените хормони влязоха в норма, антителата също. Към терапията на този пациент се включиха и нанопластири за ускоряване на този процес. В рамките на 2 год. пациентът беше трайно излекуван без никакви оплаквания и с отлични лабораторни изследвания. След възстановяването си пациента си направи още 4 процедури с оглед превенция, тъй като работи в стресова среда и понякога възниква рецидив.
Как се стигна до този резултат: Беше отстранена една от основните причини, а именно нарушение във функцията на Обратната отрицателна връзка към хипоталамуса. Това води до подаване на грешна информация към мозъка и оттам на грешна анализираща реакция. Възстановиха се нормалните биосигнали, който бяха със силно променена честота и амплитуда. Това нормализира синтеза на необходимото количество собствени хормони. Мозъчните центрове поеха пълен контрол върху щитовидната жлеза което доведе и до нейното излекуване.
Следващ случай на пациент с възел на щитовидна жлеза. Боряна Н. 38 год. забелязва подутина в долната част на шията. При преглед в лечебно заведение е установен възел в десния лоб на щитовидната жлеза с размер 20мм. Предложена й е операция, но пациентката отказва и посещава кабинета по Импулсна терапия. Прегледът в кабинета потвърждава първоначалната диагноза и размера на възела (нодозна струма). Съставена е програма, съпътстваща терапията. Програмата включва прием на билкови концентрати и ограничение на някои струмиогенни храни. Освен възела пациентката има клинични симптоми на нарушена функция на щитовидната жлеза като лесна умора, понякога сърцебиене, изтръпнане на крайници, нарушен цикъл. Започнаха процедури, които се правят през 4 месеца, а на 8-я месец беше направена контролна ехография и се оказа, че възелът е започнал да намалява. Терапията продължи малко над 2 год. Бяха направени 8 процедури, през което време постепенно намаляваше размерите си докато напълно изчезна. Симптомите отзвучаха още след 2-та процедура.
Какво се случи: с процедурите се нормализира равномерното кръвоснабдяване на щитовидната жлеза, което е причина за тяхното образуване. Стимулира се производството на ензими, които разградиха капсулата на възела и подпомогнаха неговото изчезване. Разбира се може да има и повече възли, кисти или смесени нодули (киста и възел), при което ефектът е същият.

Copyright © 2001-2022 thyroid-bg.net®
All Rights Reserved.